Insights Discovery: effectiever samenwerken door meer begrip voor jezelf én de ander

Ken je dat? Dat je met de ene collega lekker snel, effectief en gezellig samenwerkt, maar dat het met de andere collega totaal niet gaat? Een simpel probleem oplossen leidt tot onnodige discussies, onuitgesproken spanningen of miscommunicatie. Er ontstaan ergernissen en uiteindelijk sta je nog verder af van je doelen dan daarvoor.

Bijvoorbeeld: Piet houdt ervan om tijdens een afspraak gezellig te kletsen, terwijl Sandra zo snel mogelijk ter zake wil komen. Sandra ervaart Piet als langzaam en afgeleid. Piet ervaart Sandra als koud en stug.

Eigenlijk is het heel normaal dat dit soort ergernissen ontstaan op de werkvloer, want iedereen heeft andere voorkeuren. Onze ervaringen, cultuur, relaties en geschiedenis zorgen ervoor dat we dezelfde gebeurtenis op een heel andere manier kunnen ervaren als onze collega’s. Als we kunnen erkennen dat we dingen anders beleven, kunnen we deze verschillen misschien zelfs gaan waarderen. Die irritante collega wordt dan ineens een stuk minder irritant.

Om tot meer onderling begrip en een betere samenwerking te komen, zul je je zienswijze moeten aanpassen en bij jezelf beginnen. Een methode om jezelf beter te begrijpen is Insights Discovery. Insights Discovery is een toegankelijk kleurenmodel waarin je met een simpele vragenlijst inzicht krijgt in jouw profiel van gedragsvoorkeuren. Dat profiel en de theorie van Insights vormen samen een simpele basis en een gemeenschappelijke taal om de verschillen tussen mensen meer te waarderen.

Zeker in de coronatijd, waarin er weinig menselijk contact was en veel online / schriftelijke communicatie, konden dit soort conflicten en onduidelijkheden ongemerkt ontstaan. Daarom is het nu we weer terug gaan naar kantoor de ideale tijd om te investeren in de verbinding tussen collega’s. Zorg voor een frisse start op kantoor, met begrip, creativiteit en productiviteit – zonder onduidelijkheden en gedoe. We hebben al meerdere teams geholpen bij het opnieuw verbinden na de coronatijd, met behulp van Insights Discovery.

Wil je meer weten wat Insights Discovery specifiek voor jou en je team kan doen? Neem dan contact op met Mickey Bakker of kijk op https://www.insightsbenelux.com/

LinkedIn
Facebook
Twitter

Delivering New Horizons

Benieuwd geworden? We maken graag kennis!
Scroll to Top

Diensten

Sectoren