Bouwsector

Wijzigende marktomstandigheden, strenge regelgeving en een tekort aan personeel: wil je deze obstakels overwinnen?

Het zijn waarschijnlijk herkenbare uitdagingen: van personeelstekort tot aan sterk stijgende prijzen van materiaal, grondstof, brandstof én energie. Dit zorgt voor grote uitdagingen op het gebied van groei, procesoptimalisatie en klanttevredenheid...

Zo houd je de touwtjes in handen

Wij helpen jouw bouwbedrijf bij het vertalen van strategische plannen naar de werkvloer. Want alleen door onbenut potentieel van medewerkers aan te spreken kan je draagvlak creëren en prestaties optimaliseren.  

De oplossing: strategie vertalen naar de praktijk

HillFive heeft specifieke expertise binnen de bouwsector. Samen met onze experts optimaliseer je jouw bedrijfsprocessen 

Case: Grip krijgen met Koninklijke IHC

Het teveel aan ‘work-in-progress‘ veroorzaakte een gebrek aan toezicht en taakverspreiding voor lassers en ijzerwerkers. Er was een gebrek aan planning en opvolging van de voortgang op dagelijkse en wekelijkse basis en tegelijkertijd onvoldoende terugkoppeling in de interne supplychain om terugkerende storingen te voorkomen. 

Om de internationale concurrentiepositie te versterken is IHC gestart met een efficiencyprogramma. Het proefproject vond plaats op de afdeling assemblage; vanwege het succes van het initiatief is de aanpak bij alle afdelingen in de waardeketen geïmplementeerd. De belangrijkste doelstellingen? Het verkorten van de doorlooptijden, het verbeteren van de efficiency en het verhogen van het percentage firsttimeright. 

  • 25% vermindering van het aantal manuren bij de assemblage 
  • 30% verkorting van de doorlooptijd op de afdeling assemblage 
  • Betere grip op productiviteit en voortgang, waardoor de bouw van 6 schepen in 2,5 jaar tijd mogelijk is geworden 
  • Hogere betrouwbaarheid van de planning door beter teamwork 
  • Een grotere betrokkenheid van de medewerkers  

Koninklijke IHC is een wereldspeler binnen de scheepsbouw. IHC bouwt hoogwaardige, innovatieve schepen en materieel voor de offshore en baggerindustrie. De omzet van IHC bedraagt ca. € 1 miljard en het bedrijf heeft 3000 mensen in dienst. 

Diensten lensen HillFive

Benieuwd hoe we jouw uitdaging benaderen? Onze experts kijken en acteren door drie verschillende lenzen!

Verbeteren

Het kan altijd beter. De producten, dienstverlening en de mensen die het werk doen. Wij helpen jou om nieuwe kansen te zien, ze met beide handen beet te pakken en de verbetering te realiseren.

Veranderen

Veranderen is overleven. Want je wilt jouw organisatie verder brengen; daar hebben jouw medewerkers durf, kennis en inspiratie voor nodig.

Verduurzamen

Verduurzaming is meer dan een vinkje. Een heldere structuur met praktische oplossingen maakt jouw klimaatimpact meetbaar. 
Meteen aan de slag om een brug te bouwen tussen strategie en operatie?
We maken graag kennis!
Scroll to Top

Diensten

Sectoren