HillFive Captains’ Table 01-10-2019

Op dinsdag 1 oktober waren we met klanten en relaties bijeen om te luisteren naar het verhaal van Frans van Seumeren. Het ging over ondernemerschap en hoe ga je om met risico’s mede aan de hand van de succesvolle berging van de Koersk in 2001, de Russische nucleaire onderzeeër die zonk in de Barentszee.  Ondanks dat het al een tijd geleden is, klonk het verhaal van Frans als een spannend jongensboek. Alle gasten hebben ademloos geluisterd naar het verhaal en vragen gesteld. Tenslotte zijn we in groepen uiteen gegaan om even met elkaar te discussiëren over de lessen die uit Frans zijn verhaal te leren zijn. De volgende punten kwamen naar voren:

  1. De beste willen zijn leidde tot succes, niet het streven naar meer geld verdienen
  2. Corporate procedures kunnen vaak remmend werken op ondernemend gedrag. Daar zou eigenlijk meer aandacht voor moeten zijn. Grote organisaties hebben het risico in zich kansen te missen vanwege focus op procedures en (te) weinig op de externe markt
  3. Er is een verschil tussen manager zijn en ondernemer zijn. Het vraagt andere drivers en eigenschappen. Dit werd geconstateerd, echter de vraag is interessant of dit echt zo zou moeten zijn? Of zouden we managers juist meer ondernemerschap wensen?
  4. Om succesvol te worden als ondernemer heb je ook een gezonde dosis geluk nodig. Hoeveel procent van het succes gepland of gemaakt is versus puur geluk bleef een discussie. Variërend van 35-50% geluk en 50-65% maakbaarheid
  5. Na een grote overname door Van Seumeren bleef uiteindelijk een klein percentage managers van de overgenomen organisatie over. Iedereen mocht blijven, maar uiteindelijk leidde cultuurverschillen tot vertrek. “Daar moet je ook nuchter over zijn”, sprak van Seumeren.

In het bijgevoegde filmpje een korte impressie van de, naar onze mening geslaagde middag. Inspirerende spreker, leuke gasten om te netwerken en lekker eten. Dat zijn de basis ingrediënten van onze events.

 

LinkedIn
Facebook
Twitter

Delivering New Horizons

Benieuwd geworden? We maken graag kennis!
Scroll to Top

Diensten

Sectoren