Vier essentiële voorwaarden voor Prestatiemanagement

Prestatiemanagement is cruciaal in een tijd waarin mensen vanuit huis werken. In deze laatste blog van drie leggen we de vier voorwaarden uit die nodig zijn om succesvol te zijn bij de implementatie van de HillFive Performance Management aanpak.

Figuur 1: Randvoorwaarden voor effectief performance management

A. Basiskennis van Lean filosofie
Om effectief prestatiemanagement en prestatiedialogen te kunnen voeren, is de primaire randvoorwaarde een fundamenteel begrip van de Lean-filosofie. Je hoeft geen fan te zijn (hoewel we geloven dat het helpt 😊). Maar als je verspilling niet kunt identificeren, heeft het idee van performance management gewoonweg geen zin.

B. Veilige leeromgeving
Effectief prestatiemanagement vereist een open leercultuur. Het hele idee van prestatiedialogen is erop gericht om mensen te laten leren hoe ze zich kunnen verbeteren. Prestatiedialogen die niet goed worden uitgevoerd, kunnen gemakkelijk leiden tot een cultuur van angst en ‘cover your ass’. Openheid en transparantie zijn essentieel om te kunnen werken aan de prestaties van je team.

C. Discipline: Hou vol!
Het concept van Performance Management met gestructureerde Prestatiedialogen is een zeer effectieve manier om jouw werk en de organisatie continu te verbeteren. Het kan erg leuk en lonend zijn om het verbeteringspotentieel te identificeren en te ‘vangen’. Echter, na verloop van tijd kan performance management ook een beetje saai worden. We vergelijken het vaak met het poetsen van je tanden, je moet het elke dag blijven doen om er de vruchten van te plukken.

D. Blijf positief!
Dit houdt natuurlijk verband met het element van het creëren van een veilige leeromgeving. Sommige mensen worden chagrijnig door het zien van al het verbeteringspotentieel. Een groot verbeterpotentieel betekent echter niet dat mensen slecht werk hebben verricht. Het betekent alleen dat er nog veel te doen is. Bovendien zou het heel slecht zijn om geen verbeterpotentieel te vinden, dan zou er niets meer te verbeteren zijn (en de concurrenten verbeteren wel door!).

LinkedIn
Facebook
Twitter

Spring jij uit het vliegtuig?

Onlangs hoorde ik een mooi verhaal over een parachutefabriek in Azië. Hier ontwierpen, sneden en assembleerden ze parachutes die werden gebruikt in het leger.  Het

Lees verder

Delivering New Horizons

Benieuwd geworden? We maken graag kennis!
Scroll to Top

Diensten

Sectoren